Mi a kapcsolat Meghan Markle és a francia csipke között? | Bridal Mirage - egyedi esküvői kiegészítők

Mi a kapcsolat Meghan Markle és a francia csipke között?

Mi a kapcsolat Meghan Markle és a francia csipke között?

Érdekes hasonlat pedig rendkívül jól rámutat, hogy az amit eddig úgy utáltunk mitől lesz egyik pillanatról trendi és ellenállhatatlan. Remélem ezzel a pár sorral téged is bátorítani fog arra, hogy franciacsipkét válassz esküvői fátylad díszének, mert rájössz milyen igazi érték van mögötte.

A francia csipke az egyik legősibb és az iparosodás kezdetén, a 18 században vállt többek számára elérhetővé. Anyagát tekintve finom pamutszál ami igazán lággyá és ellenálóvá teszi. A finom „rojtok” a csipke szélén az úgynevezett felvető szálak amiknek díszítő funkciója volt ezelőtt pár száz  éve és most is. Ezt a hagyományt vétek lenne elhagyni hiszen ettől a csipkének nem csak vintage hangulata van hanem remekül belepasszol a bohém és elegáns esküvők hangulatába is.

Gondoljunk csak bele most a menyasszonyok azért nem merik bevállalni ezt a csipkét mert szép szép, de félnek hogy a rojtok miatt olyan lenne a fátylat kapnak, mintha rojtos és igénytelen lenne. Pár éve ugyan ezt mondták a szeplőkről. Mindenki testi hibaként tekintett rá és kellett hozzá egy Meghan Markle hogy divatot csináljon belőle és még lehet fokozni a dolgokat!

francicsipkés menyasszonyi fátyol

Az iparosodás gyors fejlődésnek indult így a gyárak rengeteg, műszálas hímzett csipkét készítenek és nem egyszer találkoztam már olyannal, hogy a csipkére hímzik a rojtokat, – effektíve hamisítják -  ezzel téve különlegesebbé és exkluzívabbá nem túl értékes csipkéiket. Plusz érdekes hasonlat, hogy napjainkban a legnagyobb divat, hogy a fiatal lányok az egykor szépséghibaként titulált Meghan Markle szeplőket tetováltatják magukra.

Ma a ruhák 80%-a francia csipkével van díszítve. Több okból is szeretnek ezzel a csipkével dolgozni és a rengeteg előnye helyett én a kiegészítő hangulatát emelném ki elsőként. Mivel egyre több ruhatervező használja előszeretettel, így a legtöbb ruhához tökéletesen passzol. Legyen bármilyen stílusú is az esküvőd, illeszkedni fog hozzá, mert a ruha fazonja, és az öltözéked egésze határozza meg esküvőd stílusát.

Be kell valljam nagyon szívemhez nőt ez a csipke fajta. Szeretek vele dolgozni, hiszen rendkívül finom lágy esésű, és olyan hangulatot ad egy ruhának, mint a legfinomabb francia parfüm egy átlagosnak tűnő napon. Öröm vele dolgozni és még nagyobb öröm viselni azoknak akik nem félnek a csacska sztereotípiáktól. Ezek után te melyik csipkét választanád?

Montázs: Aire Barcelona, Wedding inspiransi, Bridal Mirage, Vári Dénes photography

Van ismerősöd, aki esküvőre készül? Mutasd meg neki! Köszönjük!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrTweet about this on Twitter

Submit a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>