Miért hibázol ha "katedrális" stílusú fátylat keresel | Bridal Mirage - egyedi esküvői kiegészítők

Miért követsz el hibát ha “katedrális” stílusú fátylat szeretnél?

Miért követsz el hibát ha “katedrális” stílusú fátylat szeretnél?

Valamikor régen valaki nagyon okos és frappáns cikket akart írni. Elővett egy külföldi forrást ami táptalaja volt a “katedrális”, “kápolna” “szökőkút” és hasonló fátyol elnevezéseknek. Ezek az elnevezések egyfajta hosszúsághoz köthetőek ami lényegtelen a fátyol tervezés első pontjában. Induljunk a leglényegesebb ponttól, az arctól. Mi az amit ott akarunk látni? Milyen legyen a fátyol esése? Szeretnénk e előrehajtani?

Sokszor kapok olyan levelet hogy “én egy katedrális fátylat szeretnék”. Ekkor már biztos vagyok abban, hogy hosszú fátylat akar, de nem mindegy – árban sem – mantillára, középenhúzott fátyolra, körfátyolra, vagy mégis melyikre gondolt, mert minden fátyol kérhető hosszú változatában , de nem ez fogja meghatározni a fátyol fő karakterét. Ezzel az egy információval a kezemben ajánlani sem tudok lehetőségeket, megoldásokat. Természetesen ezek a fantázia nevek nem köthetőek még pontos hosszúsághoz sem, csak találgatni lehet ki mit ért az adott kifejezés alatt. Talán érdekesnek tűnhet számotokra, hogy minden megnevezés hosszúságra utal egy kivételével. Ez a kivétel erősít meg abban, hogy egyetlen rossz forrásra van alapozva a leírások jelentős többsége. Ezek az írások kivétel nélkül használják – kivételesen helyesen – a mantilla fátyol szót, ami valóban tagja a fátyol alap típusoknak.

Nagyon sokan tévesen nevezik a körben csipkés középenhúzott fátylakat, mantillának. Alapvető különbség a fésűnél látható felrögzítési mód, ami meghatározza az arc karakterét. A mantilla alapvetően egy visszafogott csipkés kiegészítő, míg a középenhúzott csipkés fátylak hivalkodóak és elkápráztatnak.

Miért baj ha rosszul nevezed meg? Mert félrevezető. Benned van egy kép amit viszont akarsz látni a kiegészítőn, de amíg rosszul nevezed meg nem ugyanazt kapod amit vártál. Csalódás ideg és elkeseredettség várhat rád, amire esküvő előtt nincs szükséged. Tapasztalt készítők, szalonok ilyen kérésnél mind a két verzót bemutatják a szalonban, vagy képen, e-mailben, hogy megbizonyosodjon a rendelő elképzeléseiről, ezzel is elkerülve a csalódást.

Hogyan válhatsz most azonnal szakértővé? Nem kell szakértőnek válnod! Gondolataidat szedd össze, fogalmazd meg és párosíts hozzá képeket! Mindent, de mindent megtudsz magyarázni képekkel. Nekem pedig az a feladatom, hogy összerakjam benned azt a kiegészítőt amit eddig nem tudtál megnevezni.

Mert a mi feladatunk hogy te képben légy!

Van ismerősöd, aki esküvőre készül? Mutasd meg neki! Köszönjük!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrTweet about this on Twitter

Submit a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>