Legyél tudatos menyasszony a kiegészítők kiválasztásánál is | Bridal Mirage - egyedi esküvői kiegészítők

Legyél tudatos menyasszony a kiegészítők kiválasztásánál is

Legyél tudatos menyasszony a kiegészítők kiválasztásánál is

Tudod mit szeretnél és ismered az adottságaidat, így  már csak ezt a két apróságot kell összehangolni a tökéletes megjelenésért! Alapvetően azt lehet mondani, hogy  – legyen szó hajdíszről, fejdíszről vagy fátyolról – mindig a megfelelő pozicionálás a lényeg. Amikor az első pillantások rád szegeződnek a ruha után a tekintetek az arcodra szegeződnék ezért fontos, hogy ne csak a testalkatodnak megfelelő kiegészítőt válassz, hanem passzoljon az arcformádhoz is!

Testalkatot tekintve az alacsony menyasszonyoknak nem ajánlom a fejtetőre tűzött fátylat, mert optikailag össze nyomja őket. Hasonlóan vannak így a molett menyasszonyok is, akiket szélesítene ez feltűzési pozíció. Általános tévhit, hogy a duci  menyasszonyoknak csakis a rövid fátyol áll jól, de ez nem igaz. Ha a hosszú fátyol az álmod, merj élni a lehetőséggel, mert ez a te napod és minden, kislány korod óta dédelgetett álmodnak most kell teljesülnie!

ovális szív kerek arcformák

Ovális arcú menyasszonyok a legszerencsésebbek, hiszen nekik minden jól áll! Szabadon gondolkozhatnak a különböző hajékszerekben, fejdíszekben és fátylakban, de hiába tökéletes az arcformád, ha csupán 150 cm magas vagy, mert ilyenkor érdemes a már fent említett módon tűznöd a fátylat, a tökéletes megjelenésért! (Továbbiakban érdemes így összekombinálni az adottságaidat)

A szív arcforma jellegzetessége, hogy a szemekre és az arccsontra hívja fel a figyelmet, így nekik jellemzően a látványos oldaldíszek állnak fantasztikusan, de bátran gondolkodhatnak finom fejdíszekben is ami nem szélesíti az arc felső részét! Érdemes ezt a szemléletet a fátyolnál is tovább vinni, így a fejtetőre helyezett nagy buggyos fátylakat kerüljék!

Ajánlatom: fátyol, fejdísz, hajdísz

A kerek arcformánál az elsődleges szempont az arc nyújtása, így ők mellőzék a fül mögé helyezett nagy virágokat, ettől függetlenül ha az az álom, megfelelő pozicionálással ezek a hajdíszek is beleépíthetőek a frizurába, hátulra úgy, hogy a kiegészítő ne lógjon előre, azonban ebben az esetben elengedhetetlen a frizura próba. Fátyolnál ügyeljünk a helyes magasságra, így számotokra sem ajánlom a fejtetőre tűzött látványos fátylakat, de a lejjebb, konty fölé vagy tarkóra  tűzött fátylat te is bátran bevállalhatod!

Ajánlatom: fátyol, fejdísz, hajdísz

hosszú négyzet és háromszög arcformák

 

Hosszú arcú menyasszonyok esetén az elsődleges feladat, hogy a kiegészítők ne nyújtsák még jobban az arcformát, így frizurában laza hullámokkal, látványos fésűs hajdíszekkel fejtetőre vagy konty fölé tűzött fátyollal tudjuk kompenzálni az arc különleges vonalait.

Ajánlatom: fátyol, fejdísz, hajdísz

Szögletes, úgynevezett négyzetes arcú hölgyeknek a fül mellet leomló fürtök állnak a legjobban de a fül mögé helyezett látványos hajdísz vagy virág is előnyös! Ellenben a látványos széles fejdíszek és a birdcage fátyol, tökéletes választás.

Ajánlatom: fátyol, fejdísz, hajdísz

A fentről, lefele szélesedő arcvonalnál, az úgy nevezett háromszög arcformáknál elengedhetetlen a látványos fejdísz, vagy a nagy habos fátyol, hiszen a kiegészítők feladata az, hogy optikailag az áll vonalát szűkítse, a homlokát pedig szélesítse az adott kiegészítő.

Ajánlatom: fátyol, fejdísz, hajdísz

fátyol tűzésének a helye

Miután a testalkatod és az arcformád jellegzetességeit figyelembe véve meghatároztuk a kiegészítők alap jellemvonását, nézzük meg a ruhád. A ruha szabása fogja befolyásolni a fátyol pontos hosszát. Alapvetően a hosszú díszítetlen fátyol minden ruhához tökéletesen passzol. Egyetlen dolgot kell szem előtt tartani, az a derék/csípő vonalban található látványos díszítőelem vagy egy báli fazon esetén a felső rész aljának a vonalába ne essen a fátyol alja, mert optikailag kövérít.  Választhatsz hosszabbat, rövidebbet, de ezt a pontot kerüld el feltétlen!

Az utolsó és legfontosabb pont, hogy mi szeretnél lenni az esküvőd napján! A te stílusod fogja befolyásolni a fátyol és a hajdísz díszítettségét. Talán a legösszetettebb feladat, hiszen ez az a rész amit a legnehezebb megfogalmazni. Ilyenkor segítenek az inspiráló képek hada, ami árulkodik a viselője stílusáról és arról a képről, amit viszont akar látni esküvője napján. Egyedi rendelés során ez az alapvető folyamat, amikor összeáll egy kiegészítő. Ezért nem lehet azt mondani egy ruhánál, hogy ehhez a ruhához csak ilyen vagy olyan kiegészítő áll jól – mert egy ruha nagyon sok mindent elbír – és a ruha legfontosabb tartozékát is meg kell ismernem, TÉGED, hiszen a te személyed az aki életre kelti a ruhát

Ne feledd a kiegészítők legfőbb feladatát! Összehangolja a ruhát viselőjével, stílust ad neki!

foto: Vári Dénes, Dósa Győző, Sipos Kata, Bottka Rebeka, Vámos Csaba, Helga Schaefer

Van ismerősöd, aki esküvőre készül? Mutasd meg neki! Köszönjük!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on TumblrTweet about this on Twitter

Submit a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>