Úgy érzed menthetetlen vagy és hozzád egy fátyol sem passzol? Lehet, de itt van még egy lehetőség; fejdíszek

Ma már egyre nagyobb divatja van a legkülönfélébb fej és hajdíszeknek. Én ide sorolnám a birdcage fátylakat is, mivel nem igazán van meg az a hagyományos fátyol megjelenésük, sokkal inkább egy izgalmas új világként mutatnám be. A lehetőségek tárháza mondjuk, ki itt is végtelen, mint típusban, mind díszítésben.

birdcagefátyol

Fejdíszeknél előszeretettel használnak tollat, ami valljuk be nem egy könnyen tisztítható és még sérülékeny is. Egyedi rendelésnél vegyünk figyelembe környezetünk (párunk) toll allergiáját is!

Birdcage fátylaknál alapvető 3 típust tudunk megkülönböztetni: klasszikus egyfésűs és kétfésűs, amiket a fésűjét is díszíthetjük és hajpántos akár egészen rövid hajhoz, (akár kopasz fejhez is).  Készülhet hagyományos tüllből, különböző szélességű birdcage tüllből, vagy ezek kombinációjából.

Díszítésként bátran gondolkozhatunk romantikus csipkében, gyöngyben modern hatású csiszolt kövekben és textil virágokban. Textil virágjainkat igyekszünk mindig külön csipeszre feltenni. Ez teszi lehetővé, hogy a fejdísz a fátyollal és akár nélküle is bátran tudjuk használni!

Egyre nagyobb teret kapnak a különleges sűrű szövésű anyagból, lószőrből (ne nevess tényleg így hívják) készült fejdíszek. Ezeket csupán azért nem nevezem nevén mert, Magyarországon nem elterjedt, nem kapható. Ettől függetlenül mi beszerezzük, ha ez az ami neked kell

Külföldön egyre inkább előtérbe kerülnek azok a kiegészítők, amiknek még itthon nem igazán van meg a kultúrája, de szeretem. Szeretem mert hordható magában, szeretem mert hordható fátyollal, ez egy igazán kreatív kiegészítőnek számít. Egyetlen gond az elnevezése. Külföldön van rá egy elterjedt kifejezés, de ennek a szónak van több magyar jelentése is. Nem egy helyen olvastam az alábbi elnevezést, ami mondjuk ki, legagyítja ezt a kiegészítőt. A szó nem más mint „sapka” de ragadjuk meg a szó másik magyar megfelelőjét is, fejkötő ((illetve gyújtófej)).  (lásd főkép)

Ez is érdekes lehet...

4 hozzászólás

 1. Érdeklődnék az első képen látható „fátyol” mennyibe kerül, és mennyi a megrendelési idő?

  Üdv: Tünde

  1. Bridal Mirage

   Kedves Tünde! A kiegészítőimre átlagosan 4-6 hetes elkészítési idő a jellemző. A megadott emailcímre küldöm a további információt!

 2. Vagner Gabriella

  Érdeklődnék egy egyedi tervezésű fátyol kapcsán. Pontosan nem tudom milyet szeretnék, de remélem jó helyen járok. A ruhám egy Sophia Tolli ruha, ivory tüll és fehér csipke kombinációval. Hozzá kétrétegű fátylat szeretnék és elképzelésem szerint hosszút. Képet szívesen küldök csak itt erre nem látok lehetőséget. Kérem, hogy küldjön tervet illetve árajánlatot is. Köszönettel : Vagner Gabriella

  1. Bridal Mirage

   Kedves Gabriella! Írtam emailt, remélem megkaptad. Ha mégsem info@bridalmirage.hu 🙂
   Szép napot
   Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük