A fátyol tervezésnek az első pontjának is nevezhetjük. Vannak menyasszonyok akik az első gondolatomat olvasva, miszerint ez egy borzalmasan egyszerű folyamat, legszívesebben elküldenének arra a bizonyos melegebb éghajlatra, majd a személyes találkozónál megbizonyosodnak hogy ez egy valóban pofon egyszerű folyamat, úgy ahogy írtam.

.

A fátyol hossza

A fátyol fésűjéhez rakjuk a szabócenti 0 pontját és onnan mérjük le a kívánt hosszúságot. Az alsó réteget csak hátra, de ha több rétegű fátylat szeretnénk, és a felső réteget szeretnénk előrehajtani, akkor ezt nem csak a hátunknál mérjük le hanem előre hajtva is. Ügyeljünk arra hogy mind a két irányból (hátul lelógva és előrehajtva is) lemérjük ugyan azt a mértet, hiszen a fátyol hossza fix és így kerülhető el minden csalódás. Ne álljunk neki egyedül ennek a feladatnak, álljunk oldalazva a tükör elé a segítségünkkel és mérjetek. Mérésnél számoljunk az anyag tulajdonságaival. A tüll az egy laza szerkezetű anyag, ebből adódóan minimális, pár centis a lemért és a valós hosszúság között és ne felejtsünk el minden réteget ugyan attól a ponttól lemérni.

mérjük le a fátyol hosszát

 

Röviden és egyszerűen:

– a képen látható módon fogd a  szabó centit és mérd le a kívánt hosszúságot (hosszabb fátyolnál egy hosszú szalag amit be tudsz jelölni és utólag le méred)

– ügyelj arra, hogy előre hajtható fátyolnál mind két irányban, előre és hátra is ellenőrizd a kívánt hosszúságot (ugyan azt)

minden réteget mérj le

.

 Mire figyelj a mérés során:

– a fátyol tervezett helyétől mérj

– kerek arcú illetve alacsony menyasszonyok ne akarják fejtetőre tűzni a menyasszonyi fátylad

– ügyelj rá, hogy kétrészes ruhánál vagy ha hangsúlyosabb díszítés van a ruhán ne érjen ebbe a magasságba a fátylad, mert kövéríteni fog

– aszimmetrikus frizuráknál nagyobb kihívás a fátyol pozicionálása. Bevált lépés a fej közepére tűzni a fátyol fésűjét, és így ezen a függőleges vonalon már mi határozhatjuk meg a fátyol pontos helyét ott ahol számodra a legszimpatikusabb/előnyösebb.

 

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük