Miből készül a fátyol? Miből készüljön hogy a nagy nap ne egy borzalmas, viselhetetlen kiegészítőről legyen emlékezetes. A nagyvilágban sok lehetőséggel, alapanyaggal találkozhatunk amiket most egy kicsit összehasonlítunk, azért hogy magabiztosan tudj dönteni. Egyre több típusú anyag kapható az országban, több igényt tudok kielégíteni, és ez által van esélyünk a külföldi esküvőkhöz felzárkózni, amennyiben szeretnénk követni a trendeket.

Menyasszonyi illúzióként említik a külföldi oldalak, itthon inkább kristály tüllként nevezik. Hálós szerkezete, igazán légies hatást kelt. Kissé merev tartása miatt az elkészült fátyol „habosabb” dúsabb hatást kelt. 100% műszálból készítik és maximum 300 cm szélességben érhető el. (Carrie Bradshaw lélegzetelállító fátyla is ebből készült.) különlegessége hogy kapható matt és fényes változatban is.

A jelenlegi divatirányzat azonban egyre inkább az úgynevezett „soft” tüll felé húzódik, ami szintén maximálisan 300 cm szélességben kapható. Nem csillan meg a napfényben, finom lágy esésű. Nem lesz túl sok érzés a fésűnél. egyszerű és letisztult megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ebből az anyagból készítem a fátylaim többségét is. Miért is fontos kiemelni az anyag szélességét? Mert hosszabb fátylaknál és különlegesebb fazonoknál elengedhetetlen a szélesebb anyag. Sajnos számtalanszor találkoztam a problémával, amikor a fátyol keskeny alapanyagból készül, ettől olyan hatást kelt a fátyol mintha csak egy kis csíkot húzna maga után. Véleményem szerint ez a megoldás eléggé illúzió romboló és csúnya.

fátyol, birdcage fátyol, menyasszonyi öv, Bridal Mirage 2015 (9)

Organza fátylak sűrűbb szövésűek, de még éppen átlehet látni rajtuk. A szövet rendkívül sima és könnyű, majdnem olyan puha mint a kristály tüll. Maximálisan 150 cm széles, szélét el kell dolgozni és nem ad sok esélyt a kibontakozásra. Nem a legjobb alapanyag menyasszonyi fátyol készítéshez.

selyem tüll szövet rendkívül törékeny, gyorsan kirúgja magát és nagyon puha. Rövid és közepes hosszúságú fátylakhoz tökéletes választás, már csak a keskeny szélessége miatt is (60-200 cm). Anyaga 100% selyem és gézszerű textúrával rendelkezik. Különlegessége, hogy rengeteg rajongót szerzett magának nem is olyan régen, Kate Middleton által. Ma már teljes magabiztossággal állíthatom, hogy ezt a különleges anyagot piciny hazánkban is lehet kapni, de meg kell hogy jegyezzem maga az anyag elnevezése sokkal jobban cseng mint ahogy kinéz.

Mit figyelj meg fátyol próbán?!? Az anyag tapintását, a fátyol esését, a díszítés felrögzítésének módját (ragasztott fátyolt ne vásárolj), és a színt. A legnehezebb feladat, hogy tapasztalat híján hogy fogod látni hogy az a kiegészítő jó e vagy gagyi. Sajnos ez egy olyan kérdés ami nagyban függ a személyiségedtől is, mert van olyan aki nem látja a különbséget a minőség és a másik változat között. Érdemes szétnézni a kínálatok között és esetleg fotózni, ahhoz hogy tapasztalatot szerezz. Ha van már egy kis tapasztalatod akkor már tudni fogod mi lesz az a kiegészítő amire neked szükséged lesz a nagy napon. Remélem ez a tény már kicsit biztatóbb.

Ne felejtsd el! Webáruházas vásárlás esetén  14 napos elállási jogod van, kivéve abban az esetben ha a termék egyedi rendelés, azaz a termék a te leírásod és elképzelés alapján készült!

Jó tanulást!

Erika

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük