Ez csak egy fátyol mondjuk ki bátran és magabiztosan. Valljuk be akinek van egy kis kézügyessége az még meg is tudja talán csinálni, hiszen nem bonyolultabb mint a tortasütés, csak bele kell jönni. Azonban az aki nem napi szinten foglalkozik ezzel, nem specializálódik egy termékcsoportra, és csak felületesen vannak kapcsolatai és csak az alapvető kiegészítő típusokat tudja megvalósítani félő, hogy nem tud újat mutatni. A mi célunk, hogy minden évben meglepjük menyasszonyainkat valami kis újdonsággal, valami olyan egyedülálló dologgal ami leginkább csak külföldön ismert. Ehhez természetesen elengedhetetlenek a külföldi kapcsolatok és a külföldi esküvői magazinok nyomon követése. Ezt a gondolatmenetet folytatva összeírtunk 7 olyan pontot ami elengedhetetlen a tökéletes kiegészítő elkészítéséhez, 7 olyan pont amire sokan nem figyelnek oda.

1. A fátyol alaptípusa, fazonja

Elengedhetetlen a fátyol típusok alapvető ismerete, mint például melyek azok a fazonok amik előrehajthatóak és melyik nem. Milyen fontos elvárásai vannak a megrendelőnek a fátylat illetően. Az alap igények figyelembe vételével történik meg a fátyol típus beazonosítása. Fátyol tervezés során ne felejtsük el az első de legfontosabb lépést.

Mikor meglátunk egy menyasszonyt elsőnek a tekintetét fürkésszük, az arcra nézünk és itt  ér minket az első benyomás. Ha a fátyol fazonja nem passzol az egyéniségéhez, mindegy hova tűzi a fátylat, mert a kiegészítő olyan új tulajdonságokkal ruházza fel viselőjét mivel tudni kell élni. Ha nem tud azonosulni az alap típussal, felesleges megmutatni ugyan annak a fazonnak a 150 verzióját, mert nem fog neki tetszeni.

2. A hosszúság kiválasztása

A különböző rétegek hosszúságának kiválasztása még jobban személyhez kötött. Itt mutatkozik meg a megrendelő belső személyisége: hosszú romantikus és figyelemfelkeltő vagy egy rövid fátyol ami kiemeli a csípő vonalát? Vagy szeretne egyszerűen de szépen az oltár elé állni? Itt van lehetőség elkezdeni játszani. Mi az a hosszúság amivel azonosulni tud a menyasszony. Hagyjuk mozogni, forgolódni a tükör előtt. Adjunk esélyt a barátkozásra.

Ismerjük a ruhát, egyre jobban megismerjük a megrendelő igényeit és stílusát, beszélgettünk és barátkoztunk. Mindeközben folyamatosan alakul ki egy kép nekünk  arról, hogy mi az amit viszont akar látni a menyasszony , legyen az vagány csillogós, romantikus csipkés,vagy visszafogott gyöngyös.

Sose felejtkezzünk el a ruha díszítettségéről. A kiegészítő tervezése során vegyük figyelembe a ruhán található díszítő elemeket és hangoljuk össze a menyasszony elképzelésével. Ne felejtsük el a kiegészítő az ami életre kelti a ruhát. Mint egy kapocs a neves divattervező által megálmodott ruha és viselője között.

4. Az esküvő stílusa

Felelőtlen dolog lenne ha az esküvő stílusát nem vennénk bele már a tervezés során. Minden pár megálmodik magának egy témát amibe magának a párnak is bele kell passzolnia. Vegyünk egy egyszerű abroncs nélküli csupa csipke ruhát. és adjunk rá egy birdcage fejdíszt ami modern, letisztult, és divatos hatást kelt. Tökéletes egy modern beállítottságú menyasszony számára. De vegyünk ehhez a ruhához egy hosszú keskeny csipkés fátylat, ami a különleges szabásának köszönhetően egy vonzó, romantikus ámde szexi menyasszonyt eredményez, a csípő magasságában található lépcsőzetes szabásának köszönhetően. Semleges hatást érhetünk el azzal ha ehhez a ruhához egy  középhosszú fátylat választunk valami szép visszafogott díszítéssel.

fátyol anyaga

5. A felhasznált alapanyagok

A kiegészítő lelke. A felhasznált alapanyagok segítségével érhetjük el azt a hatást amire a megrendelő vágyik. Hiába szabjuk ki tökéletesre a kiegészítőt ha az túl merev vagy túl lágy a célhoz. Ez az a pont ahol a készítő tapasztalata elengedhetetlen. Ő ismeri az anyagokat ő dolgozik vele. Egy laikus csak azt tudja megmondani, hogy szimpatikus e számára a felhasználni kívánt anyag, vagy sem, de ő nem tudja meghatározni, hogy a célnak meg fog-e felelni, hogy az az anyag ugyanazt adja-e vissza amire ő vágyik.

Én személy szerint mindig tanulok valami újat, mert ahány ország annyi gyár és mind különböző tüllt készít. Meg kell mondanom, hogy amíg a németek a precizitásukról híresek, de az angol tüllnek akkor sincs párja.

6. A tökéletes szabás vonal

Általános probléma a cakkos szél, de ha egy fátyol lelke az anyag, akkor a szabással varázsolhatunk személyiséget a kiegészítőnek . Fontos, hogy a fátyol feltűzésnél is legyen tökéletes, ezt pedig csak úgy érhetjük el ha előre számolunk. Meghatározzuk a fátyol szabási hosszúságát és szélességét, a kiválasztott fazonnak megfelelő szabásvonalakat ültetjük át, az adott méretekre.

20140619-173104-ps-Vari-Denes-foto

7. A jó felrögzítés

Az a fátyol ami egy próba során nem áll jól, az a nagy napon sem fog. Fontos, hogy minden oldalról annyi legyen ráncolva és annyit hagyjunk lelógni ahogy az a nagy könyvben megvan írva! Ez egy olyan könyv amit még senki nem írt meg, hanem a tapasztalati alapján tanul meg a készítő, mert nincs két egyforma menyasszony, és két egyforma igény. Így a legfontosabb, hogy a kiegészítő megfelelően legyen rögzítve a fésűhöz, mert ez fogja megadni az arc karakterét és itt mutatkozik meg a kiegészítő fazonja.

Grátisz: A megfelelő szín kiválasztása

Igen lehet mosolyogni, de jelenleg a menyasszonyok megközelítően 30%-a tévesen állapítja meg a ruha színét. Nagy segítség lehet a számodra a szalontól kért anyagminta, vagy egy jól sikerült fotó a próbáról.

Egyre közkedveltebb megoldás mind menyasszonyok mind szalonok körében, az olcsóbb kiegészítők, amiknek nem csak a felhasznált anyag minősége kifogásolható, hanem tudomásul kell venni, hogy az ott dolgozók teljesítménybérben vannak ott és őket nem érdekli egy apró szakadás, folt, vagy hogy, hogy jön ki a csipke mintája, nekik csak a darabszám a fontos és így minőséget nem lehet produkálni. A döntés pedig a te kezedben van. Írj most!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük