Megvan az esküvő stílusa a költségvetés tervezet – amit úgyis átléptek, mert ez törvényszerű – és ezután kezdődhet is a szervezés! Irodalmi szaknyelven a ruha választás egy fantasztikus keretet ad az esküvőszervezésének, ugyanis az esetek többségében a menyasszony már az elején megtalálja a ruhát, a vőlegény nem meglepő ha az esküvő előtt 1 hónappal vagy héttel készül el a tökéletes öltözékkel.

A ruhakeresés tökéletes időpontja esküvő előtt 6-9 hónap. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy előtte 2 hónappal nem fogsz találni, de igen lehet csak az idő előrehaladtával a ruhákat folyamatosan foglalják le és a te választási lehetőséged mindeközben zsugorodik. A ruhakeresés első lépéseként térképezd fel a meglátogatni kívánt ruhaszalonok listáját, írd ki hogy melyik szalonban melyik az a 3-4 ruha amit mindenféleképpen szeretnél felpróbálni. Egy próba átlagosan 1.5-2 óra hosszú. Próbálj meg felkészülni azokra a kérdésekre amiket a szalonban fognak feltenni: milyen lesz az esküvő stílusa, milyen ruhát képzeltél el magadnak?

Ruhapróbára ne vigyél túl sok segítséget, mert csak elbizonytalanítanak. Válasz 1-2 segítőt akiknek az ízlésében maximálisan megbízol! Vigyél magaddal fényképezőgépet, mert ha engedik a fotózást akkor ezek a képek kincset fognak érni a kiegészítők kiválasztásánál. Ha már megvan az alkalmi melltartód, ne hagyd otthon, de a sminkelést ne vidd túlzásba, sőt gondolj bele milyen ciki ha púderes ruhát adnak rád mert egy menyasszony 30 perce ugyan ezt a modellt próbálta. Sajnos a szalonok ilyen gyorsan nem tudják a ruhát tisztítani és nem is szeretnék ha a ruha igazi színe a sok mosás hatására megváltozna, a gyöngyökről pedig ne is beszéljünk….

Sokak esnek abba a hibába, hogy a környék összes szalonját megkeresik és mindenhol próbálnak is. Nagy hiba és nem is azért mert a szalonos feleslegesnek érzik hogy ,-ha már megvan a ruhája minek jön ide- gondolattal mosolyognak rád, hanem mert annyi információt fogsz kapni, amitől összezavarodsz és csak egy hatalmas káosz lesz a fejedben. Nem kell megijedni ha az alkalmi cipőd még nincs meg. A cipőt és a melltartót – ha lesz – mindig a ruhaigazításhoz vidd magaddal. Minden menyasszonyomnak azt ajánlom, hogy ha lehet a kiegészítőt is vigyék el az utolsó próbára, mert itt megbizonyosodhattok hogy igen minden TÖKÉLETES.

Mindenkinek nagyon jó ruhapróbát kívánok!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük