Megvan az esküvő stílusa a költségvetés tervezet – amit úgyis átléptek, mert ez törvényszerű – és ezután kezdődhet is a szervezés! Irodalmi szaknyelven a ruha választás egy fantasztikus keretet ad az esküvőszervezésének, ugyanis az esetek többségében a menyasszony már az elején megtalálja a ruhát, a vőlegény nem meglepő ha az esküvő előtt 1 hónappal vagy héttel készül el a tökéletes öltözékkel.

A ruhakeresés tökéletes időpontja esküvő előtt 6-9 hónap. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy előtte 2 hónappal nem fogsz találni, de igen lehet csak az idő előrehaladtával a ruhákat folyamatosan foglalják le és a te választási lehetőséged mindeközben zsugorodik. A ruhakeresés első lépéseként térképezd fel a meglátogatni kívánt ruhaszalonok listáját, írd ki hogy melyik szalonban melyik az a 3-4 ruha amit mindenféleképpen szeretnél felpróbálni. Egy próba átlagosan 1.5-2 óra hosszú. Próbálj meg felkészülni azokra a kérdésekre amiket a szalonban fognak feltenni: milyen lesz az esküvő stílusa, milyen ruhát képzeltél el magadnak?

Ruhapróbára ne vigyél túl sok segítséget, mert csak elbizonytalanítanak. Válasz 1-2 segítőt akiknek az ízlésében maximálisan megbízol! Vigyél magaddal fényképezőgépet, mert ha engedik a fotózást akkor ezek a képek kincset fognak érni a kiegészítők kiválasztásánál. Ha már megvan az alkalmi melltartód, ne hagyd otthon, de a sminkelést ne vidd túlzásba, sőt gondolj bele milyen ciki ha púderes ruhát adnak rád mert egy menyasszony 30 perce ugyan ezt a modellt próbálta. Sajnos a szalonok ilyen gyorsan nem tudják a ruhát tisztítani és nem is szeretnék ha a ruha igazi színe a sok mosás hatására megváltozna, a gyöngyökről pedig ne is beszéljünk….

Sokak esnek abba a hibába, hogy a környék összes szalonját megkeresik és mindenhol próbálnak is. Nagy hiba és nem is azért mert a szalonos feleslegesnek érzik hogy ,-ha már megvan a ruhája minek jön ide- gondolattal mosolyognak rád, hanem mert annyi információt fogsz kapni, amitől összezavarodsz és csak egy hatalmas káosz lesz a fejedben. Nem kell megijedni ha az alkalmi cipőd még nincs meg. A cipőt és a melltartót – ha lesz – mindig a ruhaigazításhoz vidd magaddal. Minden menyasszonyomnak azt ajánlom, hogy ha lehet a kiegészítőt is vigyék el az utolsó próbára, mert itt megbizonyosodhattok hogy igen minden TÖKÉLETES.

Mindenkinek nagyon jó ruhapróbát kívánok!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük