Miután Katalin hercegné végig sétált a végeláthatatlan vörös szőnyegen a westminsteri apátsági templomban a divatbemutatókon is egyre felkapottabb lett az úgynevezett körfátyol. Ma már a kiegészítő kicsit kopott varázsából, mégis még mindig sokan hódolnak egyszerű letisztult szabásának.  A körfátyol legfőbb jellegzetessége a fésűné található. Amíg a középenhúzott fátylaknál az anyag ráncolásával egy minimális vagy annál kicsit dúsabb hatást érhetünk el addig ennél az esküvői kiegészítőnél minimális ráncolás sem látható.

Amikor a menyasszony keresi álmai kiegészítőjét egyszerű keresztkérdésekkel megtudhatjuk, hogy mégis mi az amit ő elvár egy kiegészítőtől. Igen jól olvasod, minden menyasszonynak van egy elképzelése milyen akar lenni és vannak olyan pontok amik határozottan nem tetszik neki. Az adott információkat összegyúrva csatolva hozzá a ruha szabását, a menyasszony testalkatát finomítjuk az elképzelést egészen addig amíg meg nem találjuk a tökéletes kiegészítőt, fazonban díszítésbe és hosszban egyaránt.

Kör fátyolnál tisztában kell lennünk azzal, hogy ez az egyetlen fátyol típus, amit csak 2 rétegűben lehet elkészíteni. Talán érdekesnek tűnhet hazánkban ezt a fátyol fazont fésűvel Amerikában pedig egyre inkább nélküle szokták használni. Díszítésben elengedhetjük a fantáziánkat hiszen díszíthetjük csipkével, gyönggyel kristálya tollal, bármivel amit megkíván a ruha és viselője. Persze nem kell csak a fátyol szélére koncentrálni, hiszen ezeket a díszítőelemeket a fátyol egész területén elhelyezhetjük, egészen addig amíg esztétikus, jól mutat.

Sokszor mondom azt, hogy a kiegészítő az ami meghatározza a menyasszony igazi stílusát, mert az adott ruhát egyetlen mozdulattal modern vagy akár romantikus irányba is elvihetjük, így ha megvan a ruha, megvan a stílus amit követni akarsz, az amiben jól is érzed magad akkor itt az ideje élni a lehetőséggel! Romantikus menyasszony vagy és az arcformádhoz a körfátyol tökéletes választás akkor tegyünk rá csipkét vagy gyöngyöt. Sokan félnek a gyöngy körüli babonától, miszerint az csak rosszat jelenthet, pedig ez hatalmas tévedés. Az igaz gyöngy jelképezi a boldogság könnyeit is és így azért már teljesen más jelentéssel bír és téves a félelem is hogy a csipkéből is túlzásba lehet esni. Hidd el nincs olyan hogy túl sok csipke.

Létai Réka küldte (3)

Modern menyasszonyok legfőbb jellemzője a csillogás vagy a minimalista, azaz díszítetlen stílus. amihez persze nem illik egy hagyományos gyöngysor, hiszen a 2 elképzelés egészen egyszerűen üti egymást. Ne félj az elképzelésedtől. Lehet hogy te még nem találtad meg a hozzád leginkább illő stílust, de ha az elképzeléseidet megosztod – hogy mit szeretnél és mi az ami ki van zárva – az már egy jó irány.

Csodát ne várjatok. Nem az az ember vagyok aki rád néz és már nyomja is a kezedbe a tökéletes fátylat. Lehetőséget kell adnod,  hogy megismerjelek, és csak megkönnyíted a munkám ha letisztultak azok a gondolatok amik benned cikáznak. Nincs is kellemetlenebb érzés mikor jön hozzám egy menyasszony és cikáznak a gondolati ruha, esküvő stílusa, munkahelyi problémák, – mert igen ezek is befolyásolják azt hogy mennyire tudsz az adott témára koncentrálni – majd kicsit megtörve megáll, és az arcába temetve a kezét azt mondja végre itt vagyok és nem tudom mit akarok. Persze így senkit se engedek tovább útjára, de hidd el vannak olyan pillanatok amit igenis meg kell élned menyasszonyként.

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük