Milyen fátylat válasszak? – Középenhúzott fátyol készítés

A legelterjedtebb fátyol fazon, amit mindenki ismer és a menyasszonyok többsége el se tudná képzelni hogy másban mondja ki a boldogító igent. Nem csoda, hiszen ez a típus nagyon sok lehetőséget rejt magában.

.

A fátyol legfőbb jellegzetessége

A fátyol fésűjénél található feldolgozási mód utal a fátyol fazonjára. A középenhúzott fátyol legfőbb ismertető jele a fésűnél található ráncolás, aminek mennyiségét, dússágát te is meghatározhatod. Napjainkban nem túl elterjedt a hatalmas nagy ráncolás, amitől a fátyol fejtetőre tűzve igazán hatalmas, úgynevezett buggyos hatást kelt (pl Diana hercegné), sokkal elterjedtebb a visszafogottabb ráncolású menyasszonyi fátylak. Ez a fátyol tartogatja számodra a legtöbb variációs lehetőséget, hiszen a rétegek számában és a felhasznált díszítésben is szabadon kiélheted magad. Egyetlen szabályt ne feledj! A fátyol tervezést mindig az arctól kezdjük. Mikor belépsz a templomba, amikor először meglátnak, mindenki az arcodat fogja lesni, ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni a fátyol fazonjára és a fátyol fésűjének pozicionálására.

.

Milyen lehetőségeket rejt magában ez a kiegészítő?

Egy hatalmas nagy játékot! Azt már te is sejtheted, hogy minden fátyol típusnál lehet játszani a réteg/rétegek hosszúságával. Ez az egyetlen fátyol amikor bátran választhatsz rétegszámot – 1 rétegű vagy 2 esetleg több rétegű amit már előre is tudsz hajtani – és díszítésben is szabadon kiélheted magad. A rétegeket többféleképpen lehet rögzíteni a fátyol fésűjéhez ezért ezt össze kell hangolni a díszítéssel és az első pillantás hangulatával. Amikor 1 rétegű változatát kérjük ne feledjük hogy a fátyol széle az arcunknál fog végigfutni, ezért fontos figyelembe venni már itt a díszítést! Legyen modern letisztult díszítetlen? Esetleg legyen romantikus csipkés? Vagy nem túl romantikus de csempésszünk bele egy kis finom nőiességet az apró gyöngyözött fátyolszéllel?  Ezek mind olyan lehetőségek ami minden ruhához tökéletesen passzol.

Ha a menyasszonyi fátylad szabását úgy kéred hogy a kiegészítő két rétege, két külön részből szabott legyen ne felejtsd el hogy az arcodnál végig futó fátyol szélek száma megduplázodik és ott a lehetőség a szélek kombinálására is, illetve egy lehetséges extra kívánság a fátyol rétegeit külön fésűre is lehet kérni! Ez azt jelenti hogy a 2 rétegű 2 fésűs megoldásnál van egy hosszabb egy rövidebb és egy 2 rétegű fátylad egyben (1 fátyol+1 fátyol=3 variáció). Van egy olyan lehetőség – amit még a szalonosok sem sokan ismernek – hogy van egy hosszú romantikus csipkés fátylad, ami tetszik de csak a bevonuláshoz szeretnél egy előrehajtható részt ami lehet egy egyszerű díszítetlen fátyol is. Egy széles csipkés fátyolnál, nem lesz túl sok csipke az arcodnál, a rövidebb réteg pedig beleolvad a hosszabb fátyolba és nem lesz túl sok hátulról sem. Külföldön ez bevett gyakorlat, itthon nem annyira elterjedt még. Egyetlen dologra kell figyelni segítőidnek, hogy szorosan egymás mögé tűzzék a fátylat, így a csel nem lesz látványos és a ti titkotok marad.

A legelterjedtebb és legközkedveltebb az 1 részből szabott 2 rétegű fátylak. Miért? Hát nem is tudom…talán azért mert lenyűgöző csodás és felfedhetetlen benne minden menyasszony. A fazon legfőbb különlegessége hogy a választott díszítés nem fut el az arcodnál, sőt előrehajtva finoman ráomlik a vállaidra és van egy különleges esése ami semmivel sem pótolható. Nem véletlen hogy sztárok királynők és hercegnék is ezt a fazont választják, hiszen ez a fátyol valóban olyan mint egy életre kelt tündérmese. Természetesen itt is adott a lehetőség a különböző díszítések kombinálására, amitől nem csak izgalmas kiegészítőt de egyben egy igazi különlegességet tudhatunk magunkénak

             

.

Fátyol rendelésnél milyen információkra lesz szükségem?

Mint mindig itt is fontosnak tartom a ruha pontos színmeghatározását. Szükségem van a fátyol pontos hosszára, és a díszítés az a pont amiben már én is jobban segítségedre lehetek. Ne feledd rengeteg lehetőség és variáció van. Érdemes minden kételyedet megosztani velem, mert így a csalódás egy rosszul megválasztott kiegészítő miatt, könnyebben elkerülhető

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük